Event

Nordic placemaking TALK 6 (in Swedish)

Register to event

Tema för sjätte webinariet i serien:

Placemaking: Från otrygga bostadsområden till aktiva livsmiljöer

Idag har Sverige 60 utsatta områden. De flesta ligger i miljonprogramsområden. Hur skapar man förutsättningar för trygghet och ett gott liv i storskaliga bostadsområden – och vad har det med placemaking att göra? På webbinariet kommer vi få höra två exempel på hur man konkret har arbetat med frågorna i den här typen av områden.

Esben Trier Nielsen, arkitekt på LINK Arkitektur, har arbetat med ett flertal trygghetsrenoveringar som uppnått stora förbättringar. Både vad gäller arkitekturkvalitet, kriminalitet och hur trygga de boende känner sig. Esben kommer dela med sig av sina erfarenheter och visa på viktiga fokusområden för den fysiska miljön.

Erika Sjöqvist, stadsplanerare på Stiftelsen Tryggare Sverige, arbetar med platssamverkan för att skapa trygghet i offentliga miljöer. Hon kommer dela med sig av ett exempel från Hagalund, där man med små åtgärder snabbt ökat tryggheten.

När? Kl 12-12.50 den 15 december.
Var? Online, länk skickas ut i god tid innan.

Anmäl dig nu!

Om Nordic Placemaking Talks  
Webbinariet är det femte i en serie som kommer att handla om just placemaking – en metod för att skapa attraktiva och trygga platser med identitet. Bakom Nordic Placemaking Talks står Future Place Leadership, LINK arkitektur och Tryggare Sverige – som tillsammans också är initiativtagare till det nordiska innovationsprojektet Placemaking in the Nordics.

Läs mer om Nordic Placemaking-projektet här.

Mer info:

Kontakta Marcus Andersson

Register to event
Get in touch with our

Marcus Andersson

  Event

  Nordic placemaking TALK 6 (in Swedish)

  Register for the event by filling out the form below.

   You can read the Privacy Policy HERE.

   Please observe that registration is binding. You may transfer your ticket to a colleague if needed.

   Kostnadsfritt

   Download file


   Warning: Trying to access array offset on value of type null in /data02/virt63240/domeenid/www.futureplaceleadership.com/htdocs/wp-content/themes/fpl/templates/popup-download.php on line 30

   Download the file by filling out the form below.

    By clicking, I consent that Future Place Leadership has access to my data (name and e-mail) which I can withdraw at any time by contacting the service provider via e-mail. (please read our Privacy Policy)