News

Recruiting a researcher for the Swedish market

27-04-2023

Vi söker en initiativrik och vass researcher/juniorkonsult   

Vi erbjuder stora möjligheter att utvecklas i researcher- och konsultrollen – och få stort eget ansvar, i en internationell, kreativ och innovativ miljö. Hos oss får du en chans att bidra till ett bättre, mer hållbart samhälle genom att skapa bättre platser för människor och företagande.   

 Vem är du?  

Du har 1–3 års erfarenhet av researcher- eller konsultrollen, gärna från ett större konsultföretag eller byrå. 

Du är initiativrik, kreativ, analytisk och trivs med att arbeta effektivt både självständigt och i team.   

Du trivs med ett bitvis högt tempo, att få och ta eget ansvar, en innovativ och resultatinriktad miljö och internationella kollegor.  

Du talar och skriver flytande svenska och engelska, och det är meriterande med språkkunskaper i ytterligare nordiska eller europeiska språk.  

Det är meriterande om du har erfarenhet av ett eller flera av följande områden: 

 • Research, analys och intervjuteknik  
 • Omvärlds- och trendanalys 
 • Investeringsfrämjande eller näringslivsutveckling 
 • Regional utveckling eller platsutveckling/platssamverkan   
 • Employer branding och talangattraktion 
 • Offentlig upphandling    

Ansökningsprocessen kommer bestå av intervjuer och caseuppgifter.  

Arbetsuppgifter 

Research och analys, viss projektledning, administrativa uppgifter, kundkontakter och ta fram upphandlingssvar.    

Arbetsort och resor 

Vi har fysiskt kontor i Stockholm där du förväntas vara 1–2 dagar i veckan, i övrigt finns stora möjligheter att arbeta distansoberoende. Resor till kunder framför allt i Sverige och i viss mån i Norden/Europa ingår.  

Om oss 

Future Place Leadership är en snabbväxande byrå som specialiserar sig på platsers attraktionskraft, utveckling och marknadsföring. Vi hjälper städer, samhällen, regioner och länder att bli mer attraktiva och hållbara, inom tematiska områden som investeringsfrämjande, talangattraktion, platsutveckling och regional utveckling.  

Vi är rådgivare, leder förändringsprocesser, tar fram data och insikter och skapar kampanjer och aktiviteter för att hjälpa våra kunder.    

Vi anordnar också innovationsprojekt, kurser och konferenser under vårt systervarumärke Place Leadership Academy. Vi ordnar den årliga konferensen Nordic Place Branding Conference.  

Vi har medarbetare eller frilansande konsulter i fem olika länder och vår kärnmarknad är Europa, med allt fler projekt runtom i övriga världen.   

Frågor?  

Hör gärna av dig till Marcus Andersson, VD, på 0708-67 36 34 eller ma@futureplaceleadership.com  

Ansök senast 15 maj, men gärna tidigare då vi rekryterar löpande. Skicka personligt brev och CV till Marcus Andersson på ma@futureplaceleadership.com 

Get in touch with our

Marcus Andersson

  Download file


  Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /data02/virt63240/domeenid/www.futureplaceleadership.com/htdocs/wp-content/themes/fpl/templates/popup-download.php on line 30

  Download the file by filling out the form below.

   By clicking, I consent that Future Place Leadership has access to my data (name and e-mail) which I can withdraw at any time by contacting the service provider via e-mail. (please read our Privacy Policy)