Hiring: Consultant for Swedish Market – Investment Promotion

Vi söker en initiativrik och vass konsult/seniorkonsult – med inriktning mot investeringsfrämjande och näringslivsutveckling 

 

Vi erbjuder stora möjligheter att utvecklas i konsultrollen – och få ett stort eget ansvar, i en internationell, kreativ och innovativ miljö. Hos oss får du en chans att bidra till ett bättre, mer hållbart samhälle genom att skapa bättre platser för människor och företagande.  

Vilka är vi? 

Future Place Leadership är en snabbväxande byrå som specialiserar sig på platsers utveckling, innovation och marknadsföring. Vi hjälper städer, samhällen, regioner och länder att bli mer attraktiva, inom tematiska områden som investeringsfrämjande, talangattraktion, platsutveckling och regional utveckling. 

Vi är rådgivare, leder förändringsprocesser, utbildar, tar fram data och insikter och skapar kampanjer och aktiviteter för att hjälpa våra kunder.   

Vi anordnar också innovationsprojekt, kurser och konferenser under vårt systervarumärke Place Leadership Academy. Vi anordnar den årliga konferensen PlaceXNordic

Vi har medarbetare eller associerade konsulter i fem olika länder och vår kärnmarknad är Europa, med allt fler projekt runtom i övriga världen.   

Vem är du? 

Du har minst 5 års erfarenhet av konsultrollen, gärna från ett större konsultföretag eller byrå, eller från att arbeta med näringslivsutveckling, gärna investerings- och etableringsfrämjande på lokal eller regional nivå. 

Du är initiativrik, kreativ, analytisk och trivs med att arbeta effektivt både självständigt och i team. Du är van vid kundkontakter och att leda projekt.  

Du trivs med ett bitvis högt tempo, att få och ta eget ansvar, en innovativ och resultatinriktad miljö och internationella kollegor. 

Du talar och skriver flytande svenska och engelska, och det är meriterande med språkkunskaper i ytterligare nordiska språk. 

Du har erfarenhet av ett eller flera av följande områden:

  • Investerings- eller etableringsfrämjande från kommunal, regional eller nationell nivå  
  • Kommunal eller regional näringslivsutveckling
  • Regional utveckling 

 

Det är meriterande om du har erfarenhet av: 

  • Processledning och facilitering av workshoppar i miljöer med många intressenter 
  • Omvärlds- och trendanalys 
  • Research och intervjuteknik
  • Kvantitativ analys
  • Försäljning eller marknadsföring 
  • Offentlig upphandling   

Ansökningsprocessen kommer att bestå av intervjuer och caseuppgifter. 

Arbetsuppgifter

Process- och projektledning, leda workshoppar och möten, kundkontakter, införsäljning av nya uppdrag, ta fram upphandlingssvar och research och analys.   

Arbetsort och resor

Vi har fysiskt kontor i Stockholm där du förväntas vara 1–2 dagar i veckan, i övrigt finns stora möjligheter att arbeta distansoberoende. Resor till kunder framför allt i Sverige och i viss mån i Norden/Europa ingår. 

Frågor? 

Hör gärna av dig till Marcus Andersson, VD, på 0708-67 36 34 eller ma@futureplaceleadership.com 

Ansök senast 5 mars, men gärna tidigare då vi rekryterar löpande. Skicka personligt brev och CV till Marcus Andersson på ma@futureplaceleadership.com

 

Let's Chat!

Get in touch with us today to see how Future Place Leadership can help your organisation succeed.